KOJI JE GLAVNI RAZLOG ZBOG ČEGA SE VRAĆAMO STARIM OBRASCIMA?

KOJI JE GLAVNI RAZLOG ZBOG ČEGA SE VRAĆAMO STARIM OBRASCIMA?

 Jeste li se ikada zapitali zašto iz nekih situacija jednostavno ne možete izaći unatoč tome što se na svjesnoj razini trudite?

Često se događa da i krenete, napravite određene korake, a onda stanete, stari strahovi se aktiviraju i vi se vraćate na poznato i sigurno. Iako vam je neudobno i sve vas zapravo guši, tu je sigurnije, ali tu ste osuđeni na odumiranje.

Svi smo odrastali uz poslovice koje su kreirale naša uvjerenja i u ključnim momentima isplivaju na površinu, upozore nas na iluzornu opasnost i tako zaustavljaju u procesu rasta.

Tko nije čuo za poslovicu, vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, bolje vrabac u ruci nego golub na grani, sve prave ljubavi su tužne, sigurno je sigurno, drži se poznatog i slično. Sve su to zapravo zavodljivi programi koji programiraju na neuspjeh i odustajanje.

Isto tako vrlo česta je misao da je jedina nada za promjenu nekakav dramatični životni događaj koji nam život preokrene naglavačke i tek onda imamo zeleno svjetlo i dopuštamo da stare navike zamijenimo potpuno novima.

Najnovija neuroznanstvena istraživanja potvrđuju da bilo kakva promjena dovodi do velikog napora za mozak, kojeg on pokušava izbjeći.

Energetski nam je puno lakše djelovati po „automatskom pilotu“ (onako kako smo navikli), nego uvoditi promjene. No da bismo svjedočili drugačijem, boljem, zdravijem, sretnijem životu, moramo nešto mijenjati jer ako se ništa ne mijenja, ništa se ne mijenja i mi se vrtimo u krugu nezadovoljstva, neuspjeha i strahova.

Pravo vrijeme za ulaganje u sebe je uvijek sada. Da bi bilo koja promjena bila trajna mora bit napravljena na razini uvjerenja, upravo tamo gdje je i nastala. Zato samo svjesni napor često nije dovoljan.

U programima koje provodim kreiramo promjene na razini uvjerenja i već za nekoliko mjeseci možete ako ste odlučni i ustrajni svjedočiti potpuno novom životu.

Suzana Kolarić, aroma&hipno terapeut

Podijelite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
suzana kolarić

suzana kolarić

Licencirani aromaterapeut i hipnoterapeut